Lázně Karlovo údolí aneb tehdejší sláva má naději na návrat

 

Lázně Karlovo údolí aneb tehdejší sláva má naději na návrat

V září toho to roku jsem se společně se svým otcem vydal na malou projížďku po Šluknovském výběžku. Naše cesta byla směrována za návštěvou zajímavých koutů toho to výběžku, odkud pocházím. První zastávkou bylo Karlovo údolí. Dříve znám jako lázně nebo rekreační místo za odpočinkem. Toto místo má velkou bohatou historii, kterou si můžete přečíst na wikipedii ZDE anebo na webových stránkách majitelů Karlova údolí ZDE.

Finančně náročné

Znám toto místo z mnoha dobových fotografií, ale hned jak na místo přijíždíte vidíte značně zchátralou budovu, u které mimo jiné je vidět, že se zde opravdu něco děje. Místo, které podle mě musí být náročné na údržbu. Hned na webových stránkách se dozvíte, že je možnost dobrovolně pomoci k záchraně toho to objektu.

Zrekonstruovaný parčík s altánem

Na dveřích u budovy najdete celkový plánek celkového areálu, tak jak tomu bylo, než budova začala samovolně chátrat. Co určitě doporučuji prohlédnout si zrekonstruovaný parčík s altánem, kde je možné posedět, odpočinout si a načerpat energii. Budova se dá celá obejít a je možné ji tak vidět ze všech stran i když doporučuji dobrou obuv. Lesík za budovou je prorostlí stromy a keři. Od Karlova údolí se dostanete i na nedalekou vlakovou zastávku, kde projíždí vlakové spoje Českých drah i spojem do Německa.

Návrat na místo a galerie fotografií

Budova má svoji historii a věřím, že na toto místo se ještě vrátím a určitě o místě ještě něco nafilmuji.

Celkovou galerii najdete ZDE.

Komentáře