Foto reportáž o zámku v obci Lipová

 

Foto reportáž o zámku v obci Lipová

Rád jezdím na různá místa v České republice a je pravdou, že i jako fotograf potkávám zajímavá místa. Hrady a zámky, rozhledny a mnoho zajímavých míst. Prakticky celý můj fotografický archív je plný zajímavých míst a postupem bych vás zde chtěl různě informovat o místech, kam na výlet. Kam třeba jet i fotit. Právě v této době, kdy jsme všichni doma, nebo pokud se vydáme na výlet ven můžeme tak najít místa kde tzv. přijít v této době na jiné myšlenky. Mojí zastávkou byla obec Lipová, blíže její dominantní zámek, který dnes je v alarmujícím stavu. Existující projekt VIA TEMPORA NOVA se snaží, tento objekt zachránit. V odkazu na názvu, najdete jejich webové stránky, které obsahují veškeré informace o této stavbě. Přiložím zde také odkaz o historii zámku, který je wikipedii a odkaz na webové stránky obce.

Důležité odkazy

Obec Lipová, najdeme ve Šluknovském výběžku, tedy blíže okres Děčín v Ústeckém kraji. Obec sama o sobě má 579 obyvatel. Nachází se v nadmořské výšce 366 m n.m.
Odkaz na projekt VIA TEMPORA NOVA. Dále vše o zámku najdete na Wikipedii anebo něco málo o obci také na Wikipedii anebo samostatné stránky obce Lipová.

Odkaz na všechny fotografie z naší fotoreportáže najdete ZDE.

Komentáře